Leeuwin's Serviezenhuis

In English

Leeuwin's Serviezenhuis E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Merken
 


Sitemap Leeuwin.nl

Nieuw bij Leeuwin

Kopen bij Leeuwin

Aanbiedingen

Cadeaulijsten

Klantenkaart

Merkenindex

Kleurig tafellinnen

Cadeau-ideeŽn

Tafeldektips

Contact

 

Nieuw bij Leeuwin's Serviezenhuis

 
 

April  2019

 
 

Nieuwe collecties van bekende en nieuwe merken:
de grootste collecties glaswerk, bestek en servies
van Midden-Nederland,
en nog veel meer!

Met nieuwe producten en series van de belangrijkste beurs uit ons vakgebied, die in Februari in Frankfurt gehouden werd. Meer nieuws? Volg
ons op Facebook! 


 
 

 
  iittala Raami

Raami, fins voor 'frame' of 'raamwerk', is een nieuwe collectie die bij Leeuwin's Serviezenhuis dit voorjaar geÔntroduceerd is. Er zijn glazen, er is een servies, en ook leuke sfeerlichtjes ontbreken niet.

De handtekening van Jasper Morrison is duidelijk te zien: wij hebben in onze winkel nog de series Moon van Rosenthal en het bestek KnifeForkSpoon van Alessi. De afgeronde vormen komen overeen, het gebruiksgemak is groot.

De serviesonderdelen van vitroporselein zijn "oven-to-table", vaatwasmachine-, magnetron- en vriezerbestendig. Reuze praktisch dus en reuze leuk om te zien!
 
   
     
  Rosendahl Grand Cru voorraadpotten - Leeuwin.nl
 
 
Rosendahl Grand Cru collectie

Het merk Rosendahl is nieuw in ons assortiment, en wij zijn begonnen met een reeks glazen producten uit de Grand Cru collectie. Deze reeks biedt drinkglazen, maar ook keukenglaswerk.

Met de kenmerkende vier voren in de ronde glazen zien wij een consequent doorgevoerde stijl in deze producten. Maar stijl gaat niet boven functie. Er zijn drinkglazen voor warme dranken, whiskybekers, een waterkaraf, maar wij hebben ook ovenschalen en voorraadpotten in dezelfde stijl. De glazen voorraadpotten hebben een houten schroefdeksel. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook reuze praktisch. Bovendien zijn er vele maten, dus kun je een klein beetje pasta bewaren, maar ook een pot vol met lollies.

Rosendahl is een Deens designmerk, met vooral glaswerk, maar ook vele andere producten in de collectie. Ook het merk Holmegaard, eveneens van oorsprong een glasfabriek, hoort bij Rosendahl. Kom maar eens kijken in onze winkel!
 
     
  Rosendahl Grand Cru theeglazen en waterkaraf met glazen - Leeuwin.nl  
     
  Rosenthal Junto - Leeuwin.nl  

Rosenthal Junto Opal Green - Leeuwin.nlRosenthal Junto: nieuwe lichte kleuren

Het succesvolle servies Junto is verder uitgebreid. Het was er al in helder wit porselein, en in diverse donkere kleuren, zoals Ocean Blue en Bronze. Daarvoor zijn ook diverse nieuwe artikelen uitgebracht, zoals lage serveerschalen/diepe borden in de maten 25, 28 en 33cm. Nu brengt Rosenthal ook lichtere kleuren uit: Junto Aquamarine en  Junto Opal Green.

In Aquamarine is ieder exemplaar weer anders. De stoneware-uitvoering is steeds weer net wat anders met blauw met een groen accent gekleurd, waardoor geen bord hetzelfde is. Dit geeft een speels effect. De buitenkant of -rand van de Aquamarine onderdelen zijn in matglazuur uitgevoerd, wat een ruwe aanraking geeft, terwijl de binnenkant glad geglazuurd is, met dat bijzondere kleureffect. Er is een keur aan borden en vele kleine schaaltjes beschikbaar, maar ook een beker en kop en schotels.

In het decor Opal Green is de keuze nog groter, met diverse serveerschalen en nog meer maten schalen en schaaltjes. Het fijne reliŽf van deze in porselein uitgevoerde variant komt ook in de lichte tint goed over. Wij denken eigenlijk, dat Opal Green meer blauw dan groen is, maar de meningen daarover zijn verdeeld. En dat mag natuurlijk.

Je combinatiemogelijkheden in het uitgebreide Junto servies zijn nu nog groter!
  Rosenthal Junto Aquamarine - Leeuwin.nl  
     
 
iittala Taika Tiimi bowl met deksel - Leeuwin.nl
 
  iittala Taika Tiimi

Bij het al tien jaar succesvolle Taika servies zijn weer enkele nieuwe producten uitgebracht. De nieuwe artikelen vallen onder de "Tiimi" noemer, wat bij iittala zoveel betekent als dat ze voor Aziatisch eten bedacht zijn, maar veelzijdig in te zetten voor tapas en meer maaltijden met kleine gerechten. Ook voor je Indische rijsttafel dus.

De drie artikelen maken Taika tot een nog leuker servies:
- Een grote soepbowl/noodleschaal met deksel
  → 0,8L groot en 16cm diameter
- Een konische rijstkom
  → 0,34L groot en 12cm diameter
- Een bolvormige rijstkom
  → 0,33L groot en 11,5cm diameter

Zoals gebruikelijk zijn deze nieuwe onderdelen "oven-to-table", vaatwasmachine-, magnetron- en vriezerbestendig. Reuze praktisch dus en reuze leuk om te zien!
 
  iittala Taika Tiimi bowls - Leeuwin.nl  
 

 
  Take2 Clack eieronthoofder - Leeuwin.nl

Clack is Back

De eieronthoofder - in sehr grŁndlich Deutsch wel de Eierschalensollbruchstellenverursacher genoemd - is weer terug, nu met diverse nieuwe decors van het porseleinen topje. Kom een leuke kiezen in onze winkel!

--> Meer over de Clack: hoe onthoofd je een ei? Werkt dat nou echt?

 
Koop de Clack eieronthoofder
in onze webshop
 
 
 
Villeroy & Boch Easter/Spring collectie - Leeuwin.nl
 
 
Paasartikelen Villeroy & Boch

Zoals ieder jaar zijn er weer paascollecties van Villeroy & Boch. Speciale eierdoppen en -schalen, een leuke porseleinen hanger, of een paasbeker. Kies iets dat je leuk vind. De kleuren wit, geel en groen spelen de hoofdrol, met accentjes in bijvoorbeeld roze of blauw.

Met een G.F. Heim eierlepeltje geniet je vervolgens van het traditionele paasontbijt. Of op een ander moment, want deze vrolijke lepeltjes zijn natuurlijk het hele jaar door handig.
 
  G.F. Hein kunststof lepels - Leeuwin.nl

Villeroy & Boch Easter/Spring collectie - Leeuwin.nl
 
 
 
Slijpservice

Messen slijpen doen we niet zelf. Maar we hebben wel verstand van messen en op basis daarvan zijn wij bij Leeuwin's Serviezenhuis een nieuwe samenwerking aangegaan met de Hollandse Slijpservice. Op een aantal momenten in het jaar hebben we een inzameling van messen en scharen van onze klanten, die tot 1 dag van tevoren bij ons kunnen worden langsgebracht. Vervolgens is de dag na het slijpen alles weer terug en gereed om weer in gebruik te nemen.

Of je nu 16 mooie verzilverde tafelmessen met een kartel, 1 zilveren fruitmesje met een gladde snede, of een groot fileermes en twee koksmessen te slijpen hebt, onze slijper kan het.

Informeer bij ons naar de volgende slijpronde.

=> Meer over de slijpservice
 

 
     
 

 

Speciale producten: lekker eitje!
 

Overzicht van diverse uit collectie berichten
 

Merkenindex

Home