In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 

 Sitemap Leeuwin.nl
 

 

Hutschenreuther

Het Leeuwenmerk bij Leeuwin

 

 
   

Sinds 1814? Ja, Hutschenreuther is een zéér oud merk. Hutschenreuther is een traditierijke fabriek, gespecialiseerd in porseleinen serviezen en objecten van hoge kwaliteit. Kwaliteit kent zijn prijs en dus is Hutschenreuther een merk dat zich uitsluitend op het midden- en hoge segment richt.

Hutschenreuther is sedert enige jaren onderdeel van Rosenthal, maar in de twintigste eeuw waren de twee firma's nog grote concurrenten van elkaar - met vaak prachtige gevolgen. Beide firma's komen uit het Duitse stadje Selb, een van de bakermatten van het kwaliteitsporselein waar Duitsland beroemd om is. Bracht Rosenthal een servies met weelderige decoratie uit, dan kwam Hutschenreuther met een soortgelijk servies, maar van nog dunner porselein en met nog uitbundiger decoratie. Als Hutschenreuther een modeontwerper vroeg om een servies te ontwikkelen, dan zocht Rosenthal er twee.

 


Uiteindelijk slaagde Rosenthal erin om meer klinkende namen aan zich te binden, en had daarnaast een grotere verspreiding over de hele wereld. Hutschenreuther werd daardoor de buurman wiens zaak kon worden overgenomen. Maar het was en blijft een mooi merk, dat staat voor vakmanschap en doordacht design.

De meeste Hutschenreuther artikelen zijn inmiddels geschenken. Vooral voor kerst of pasen kan je werkelijk van alles krijgen - en niet alleen in porselein, maar ook glaswerk, vazen of servetjes behoren vaak tot de mogelijkheden in een collectie.

De serviezencollectie van Hutschenreuther is tegenwoordig kleiner, maar wel heel fijn. Klassieke stijl wordt gecombineerd met vaak uitgebreide decors. Daarnaast is het Blau Zwiebelmuster de enige officiële kopie die door Meissen (de oudste fabriek van Europa, die het maakt in handbeschilderde, zeer prijzige variant) is toegestaan. Een serie die al sinds de jaren dertig in productie is, maar evengoed van stevig en vaatwasbestendig porselein gemaakt wordt.

Bij Leeuwin's Serviezenhuis maakt Hutschenreuther al vele decennia deel uit van onze collectie. Dit mooie merk, met een leeuw als beeldmerk, hoort er bij Leeuwin toch een beetje bij, al is de collectie wat kleiner dan voorheen.