In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 
   

 

Een 'manufactuur' van bestekken

 

 
   

Robbe & Berking (van 1874) staat ontegenzeggelijk aan de top van de zilver- en bestekfabrikanten. Kwaliteit wordt er met hoofdletters geschreven (in Duitsland doet men dat met elk zelfstandig naamwoord, maar in dit geval met extra reden). De familie Berking staat nog steeds aan het hoofd van de onderneming, maar het is een familiebedrijf met internationale aspiraties.

Het productengamma van Robbe & Berking bestaat uit bestekken en metalen geschenken. De bestekken zijn zeer uitgebreid - alle modellen kennen bijvoorbeeld een roomlepel en een viscouvert. De stijlen zijn gevarieerd zodat er voor ieder wat wils is: klassieke bestekken in 16e tot 18e-eeuwse stijl, Jugendstil, strak functiedesign in de stijl van de jaren 50 en 60 en moderne bestekken met de nieuwste inzichten in vorm en gebruik.

De geschenken van Robbe & Berking zijn gevarieerd. Zo zijn er koffieserviezen, theepotten, kandelaars en servetringen in zilver of verzilverd. Maar ook verzamelseries en kerstversieringen worden gemaakt. Ook een Robbe & Berking fotolijstje is er, in verschillende varianten. Ook hier zijn weer vele stijlen beschikbaar - bepaalde bestekken horen zelfs bij een bepaalde geschenkenserie.

De kwaliteit van Robbe & Berking is vrijwel ongeŰvenaard, met een uitvoerige aandacht voor details. Elk bestekmodel en elk onderdeel is uniek. Het polijstproces is zeer nauwkeurig - en dan nog wordt elk zilveren bestekdeel door mensen nauwkeurig ge´nspecteerd. Zelfs de bewaarcassettes van het zilver zijn van uiterst hoogwaardig hout, met een nauwkeurig aangebrachte laklaag.

De materialen die Robbe & Berking gebruikt zijn edelstaal (alleen bestekken), 90-grams verzilvering (geschenken), 150-grams verzilvering (bestekken) en 925 Sterling zilver (bestekken en geschenken). Met name de Sterling zilveren artikelen zijn een bijzondere investering - je koopt het antiek van de toekomst, als het ware.