In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 
   


The Wine Glass Company
 

 

 

Riedel is een Oostenrijkse kristalfirma met een generatieslange traditie. "Claus Riedel was de eerste persoon in de lange historie van het glas die de vorm ervan ontwierp naar gelang het karakter van de wijn", zeggen ze bij Riedel zelf. Dit streven is sindsdien het kenmerkende van Riedel. Dat functioneel ontwerpen tot prachtige producten kan leiden, laat de geschiedenis al langer zien: de Fiat Panda, de stoelen van Phillipe Starck, en de wijnglazen van Riedel.

Glasserviezen van Riedel

De Riedel Vinum collectie in 2008 - Leeuwin.nl

Riedel produceert kristallen glasserviezen, deels machinaal geproduceerd, de topmodellen worden met de mond geblazen. Bij Leeuwin's Serviezenhuis richten wij ons vooral op de series Vinum en diens mondgeblazen evenknie,  Sommeliers. Deze glasserviezen zijn bijzonder uitgebreid, om aan allerlei wijnen, maar ook aan diverse likeuren en natuurlijk ook aan water, het ideale glas te bieden. De meeste glazen zijn na jaren van ontwikkeling tot stand gekomen en zijn ook door glas- en door wijnspecialisten getest en steeds weer verbeterd, voor ze op de markt gebracht zijn. Smaak en geur zijn optimaal bij dit glas en de geslecteerde dranken waarvoor het ontwikkeld is. Riedel zelf adviseert hierover natuurlijk ook, want ze hebben het immers getest! Vraag om meer advies in onze winkel.

Tip: Voordat je een glas koopt voor jezelf of als cadeau, ga eens na, voor welke drank het glas bedoeld zal zijn. Zo kan er ook een leuke verkenning van smaak en voorkeuren ontstaan, een goed gesprek over wijnen met je familie of vrienden. En je komt met je nieuwe Riedel glas uiteindelijk uit bij een optimaal smaakresultaat!

Een voorbeeld nog: champagne is een feestelijke drank, maar in vele smaaktinten te koop. Bij de Riedel Sommeliers  serie is aan de verschillende manieren om champagne te drinken tegemoet gekomen met een aantal verschillende glazen. Hieronder zie je dit in beeld:

 

Geschenken van Riedel

 

Riedel biedt naast de wijnglazen ook talloze kristallen karaffen en daarnaast nog een kleine collectie andere glazen en kristallen accessoires. De karaffen en decanteerkaraffen zijn vaak zeer sierlijk en zijn daarmee zelfs leeg heel prachtig. Deze mondgeblazen meesterstukken zijn een belangrijk deel van de moderne Riedel collectie, er zijn zelfs al geheelonthouders gesignaleerd met deze karaffen! Toch zijn het objecten om simpelweg nog meer van de wijn te kunnen genieten.

 

 
       
   
 
   

Bron: Zie www.riedel.com