In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 


Sitemap Leeuwin.nl

 

 


Schott Zwiesel en Zwiesel 1872 bij

 
   

 

Glaskunst met een scheikundige benadering

Het Schott concern is een van de grootste glasproducenten van Europa. Het meeste laboratoriumglas (reageerbuisjes en zo) komt van Schott. Maar Schott maakt ook drinkserviezen en ander glaswerk voor in je huis. De merken Schott Zwiesel en Zwiesel 1872 (voorheen Schott Studio en daarvoor Christinenhütte) zijn vooraanstaande namen. Beide merken blinken uit in innovatie: ze maken kristalhelder glas - dat geen loodhoudend kristal is, maar extra gehard glas. Met name glaswerk dat van Tritan ™ gemaakt is, is zeer helder en extreem sterk. In tegenstelling tot ander gehard glas (zoals glazen ovenschalen) is Tritan heel dun en helder te maken, in plaats van dik en groenig.

Glasservies van Schott Zwiesel

De glasserviezen van Schott Zwiesel zijn doorgaans zeer uitgebreid. Zo zijn er meestal drie tot zelfs negen wijnglazen leverbaar in een serie, en is er meestal ook een bierglas leverbaar. Ook kent Schott Zwiesel fraaie bekerseries met glazen voor whisky, frisdranken en vruchtensappen.

Schott Zwiesel glasserviezen zijn gemaakt van extra gehard glas. De meeste series zijn zelfs van breukvast Tritan ™ glas, dat extreem sterk is en door de machine extra gehard is op de zwakke plekken - zoals de rand. Het machinaal geblazen glas van Schott Zwiesel is zo dun als technisch maar mogelijk is en er is geen enkel verschil te zien met een kristallen glas.

Glasservies van Zwiesel 1872

Extra! Zwiesel 1872 is alles wat Schott Zwiesel is, maar dan nog meer. De prijzen zijn hoger. Maar de glazen zijn dunner, ze zijn door een glasblazer in plaats van een machine geblazen, ze zijn nog uitgebreider gecontroleerd op precieze geschiktheid voor een drank. En ze zijn mooier. Of niet natuurlijk, dat maak je zelf uit!

De collectie van Zwiesel 1872 (voorheen ook bekend als Schott Studio) bestaat alleen uit topontwerpen. De glasserviezen zijn weer uitgebreid, net als bij Schott Zwiesel, met vaak speciale glazen voor speciale dranken.

Geschenken van Schott Zwiesel en Zwiesel 1872

Denk aan vazen, schenkkannen en veel karaffen. Veelal zijn het gladde of modern gedecoreerde artikelen, die meer zijn dan functioneel: geschenken waar je mee kunt aankomen.

 

 
   

 
   

Contact

Home

Merkenindex