In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 

 

 


Waterford Crystal bij Leeuwin's Serviezenhuis
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het beroemdste bedrijf van Ierland en een van de beste kristalfabrieken van de wereld. Waterford is een begrip onder kenners van kristal en is er al sinds 1783. Kenmerkend voor de productie zijn kennis en kunde, toegepast door vakmeesters op het gebied van glasblazen en op het gebied van glasgravures en -etsen. Door alleen kristal van hoge kwaliteit te combineren met zeer gedetailleerde etsen, is Waterford Crystal erg hoog geprijsd. Maar dan krijg je ook wel iets bijzonders!

Waar ken je Waterford misschien nog meer van?

  • Waterford produceert ook kroonluchters in zeer uitgebreide vormen en soms ook uitzonderlijk grote maten

  • Waterford produceerde de Millennium Ball, het symbool van het nieuwe jaar dat op Times Square, New York op 31 december om twaalf uur aan de aanwezigen wordt getoond

  • Waterford is de producent van enkele van de beroemdste sportprijzen ter wereld, zoals de trofeeėn voor de Volvo Ocean Race (zeilen), de Irish Derby (paardenrennen), de Irish Open en het toernooi van Pebble Beach (golf), de Super Bowl (American Football) en Indianapolis Motor Speedway (auto- en motorsport)Glasserviezen van Waterford

De glasserviezen van Waterford zijn er voor de eeuwigheid. Modellen die minder goed verkopen, worden niet uit productie genomen. In plaats daarvan komen die modellen (ook individuele glazen) in het archief terecht en kunnen op speciale bestelling weer geproduceerd worden! Natuurlijk zijn dat soort (bijna unieke) glazen niet goedkoop, maar op die manier kan je over vele decennia je glasservies blijven aanvullen!

Wat voor glasserviezen biedt Waterford? Grote klassiekers, natuurlijk, met extreem fijne en fraai afgewerkte slijpsels. De vormen zijn vooral heel traditioneel, met veel kleine glazen op lage voet, die daardoor makkelijker te hanteren zijn.
 

Bij elk Waterford glasservies is er natuurlijk ruimte voor twee of nog veel meer verschillende wijnglazen, een fraaie champagneflūte en whiskeyglazen (het is tenslotte een Ierse firma!) Een groot wijnglas heet bij Waterford overigens een goblet, een term die in het Nederlands ook nog wel bekend is.

Daarnaast biedt Waterford's glascollectie ook enkele meer moderne series, zoals de collecties die in samenwerking met John Rocha en Jasper Conran zijn ontwikkeld. In deze collecties is de stijl veel moderner, of zelfs een postmoderne combinatie van klassiek en modern. Maar de topkwaliteit en de zeer hoogwaardige uitstraling blijven altijd bewaard.
 

Heel bijzonder en fraai zijn ook de geslepen en gekleurde glazen. Of eigenlijk precies andersom: deze glazen worden eerst gekleurd en daarna geslepen, zodat het slijpsel heldere doorkijkjes geeft in het gekleurde glas.

Bij Leeuwin's Serviezenhuis hebben we een kleine collectie Waterford glasserviezen, zowel modern als klassiek. Op bestelling kunnen wij alle modellen en series leveren, maar... hou er rekening mee, dat Waterford series die op speciale bestelling geproduceerd worden, 5 tot 12 maanden levertijd hebben! Een uniek product is nu eenmaal niet van tevoren al klaar!
 

Geschenken van Waterford

Geschenkartikelen van Waterford horen bij de meest gewilde kristallen artikelen ter wereld. Er zijn fraaie karaffen leverbaar voor wijnen, likeuren en natuurlijk ook weer voor Ierse whiskey!

Ook schitterend zijn de vazen en centrepieces. Centrepieces zijn kristallen objecten van meer dan 25 centimeter doorsnede, bedoeld om pontificaal midden op tafel te zetten. Vaak zijn het schalen, waar je ook fruit of decoratieve bloemen in kunt leggen, soms is het centrepiece een afgesloten stuk sierkristal, dat alleen al van zichzelf de tafel een enorme uitstraling geeft. Je kan een mooi centrepiece natuurlijk ook in een vitrine of een brede vensterbank neerzetten, maar zet het alsjeblieft niet in een dichte kast, een centrepiece is om te zien!

De vazen van Waterford zijn een alle in zwaar kristal uitgevoerd en alleen door hun gewicht al indrukwekkend. Zo'n zware vaas staat ook lekker stabiel en het gewicht past bij de vaak gewichtige uitstraling van het decor en de vorm.

Ook leuke geschenken: kroonluchters en lampen van Waterford, in vele maten. En ook biedt Waterford vele decoratieve kleinere objecten en een reeks handige bureau- en tafelaccessoires.


 

 
   

bij