In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 


 Sitemap Leeuwin.nl

 


 


Kenners van zilver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De oorsprong van Zilverstad ligt in de enige echte zilverstad van Nederland: Schoonhoven. De firma Zilverstad heeft vele decennia lang in Schoonhoven ateliers gehad. De collectie bestaat voornamelijk uit verzilverde en edelstalen geschenkartikelen, zoals kandelaars, tafelaccesoires (servetbanden, servetkettinkjes, messenleggers) en schalen en vazen.

In de laatste jaren is Zilverstad, met alle kennis van zilver die het bedrijf van oudsher heeft, ook uitgegroeid tot een specialist in het vele zilver dat vanuit AziŽ geleverd wordt. Behalve voor absolute topstukken is het in Europa nauwelijks nog mogelijk om tegen een redelijke prijs dit soort artikelen te leveren. Door een scherp oog voor kwaliteit en de verhouding tussen die kwaliteit en een aantrekkelijke prijs weet Zilverstad juist voor Nederland geschikte collecties samen te stellen. Bij Leeuwin's Serviezenhuis kiezen we vooral de artikelen uit het midden- en topsegment van de brede Zilvercollectie. De dikte van de verzilvering, of de lakbescherming daarvan, is bij verzilverde artikelen voor ons een prioriteit.
 

Artikelen

Bij Leeuwin's Serviezenhuis zijn vele Zilverstad artikelen verkrijgbaar. Voor aan tafel zijn er bijvoorbeeld servetbanden, onderborden, schalen, schepwerk (dienlepels en slacouverts), messenleggers en servetkettingen (een servetketting wordt gebruikt om een servet om je nek te hangen en is een sierlijk en comfortabel accessoire), veel in verzilverd en deels ook in edelstaal uitgevoerd.

In de collectie accessoires valt het grote aantal kandelaars op, zowel losse kandelaars als drie- of vijfarmige kandelaars. Ook zijn er fraaie vazen en een volwaardige collectie fotolijsten.

Daarnaast is Zilverstad ook gespecialiseerd in leuke kindercouverts in staal of verzilverd. Er zijn zelfs kindercouverts leverbaar van Nijntje en Raffi!

Gebruik

De verzilverde artikelen van Zilverstad hebben goede verzorging nodig, maar dat is vaak heel makkelijk. Verzilverde artikelen die gelakt zijn kunnen met een normale theedoek, eventueel met wat water, worden schoongemaakt.

De niet-gelakte verzilverde artikelen kunnen met zilverpoets en / of een poetsdoek worden onderhouden.

 

Zilverstad servetketting - Leeuwin.nl
 

 
   

Zilverstad Sesamstraat kinderserviesje (collectie 2009) - Leeuwin.nl