In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 

 Sitemap Leeuwin.nl

 

 Laguiole Jean Dubost

 
 

Laguiole Jean Dubost - Leeuwin.nl

 

 

Laguiole Jean Dubost - Leeuwin.nl

 

 

 

 

 

 
 


Laguiole Jean Dubost
in onze webshop
serviezenhuis.com

 


Laguiole messen

Laguiole messen zijn speciale messen uit Frankrijk, herkenbaar om hun hoge kwaliteit (volgens sommigen een bijna on-Franse eigenschap) en stilering. De messen zijn in veel verschillende uitvoeringen leverbaar en worden gezien als het ideale steakmes. Opvallend daarbij is, dat de messen glad geslepen zijn, dus niet gekarteld. Dat zorgt ervoor, dat je makkelijk snijdt, zonder het vlees - of een ander gerecht - uit elkaar te trekken en te scheuren.

Jean Dubost komt uit Thiers, in het officiŽle Laguiole gebied (dat gebied is net zo afgebakend als de Cognac of Champagne-streken). De naam Laguiole is geen beschermde naam, zoek voor het origineel naar de echtheidskenmerken. Voor het maken van een Laguiole mes hanteert Jean Dubost niet minder dan 25 verschillende stappen.

Echtheid

Een Laguiole mes is te herkennen aan diverse kenmerken van echtheid. Zo staat op het lemmet van een 'echte' altijd een hoofdletter L, in een cirkel. Ook het gestileerde bijtje dat op de krop (overgang tussen lemmet en heft) zit is een teken van echtheid. Jean Dubost geeft ook in de geschenkverpakkingen een certificaat van echtheid af.

Collectie

Laguile Jean Dubost heeft een uitgebreide collectie messen, vooral in sets van 4 of 6 stuks. Maar er zijn ook complete bestekken en kelnermessen (kurkentrekkers) leverbaar. Kenmerkend ten opzichte van andere echte Laguiole merken, zijn het lage gewicht en de redelijk vriendelijke prijzen. Door de hoge kwaliteitseisen toe te passen op voordeliger materialen, worden echte Laguiole producten toegankelijker. Toch heeft ook Jean Dubost messen van zeer fraaie houtsoorten of met een hoogwaardige afwerking rond de overgang tussen lemmet en heft.

Naar keuze zijn veel van de steakmessen in een inklapbare of niet-inklapbare versie leverbaar. De niet-inklapbare versies zijn iets fijner om vast te houden.

Laguiole Jean Dubost - Leeuwin.nl
Laguiole Jean Dubost - Leeuwin.nl
Laguiole Jean Dubost - Leeuwin.nl