In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 


 Sitemap Leeuwin.nl

 


Laguiole En Aubrac

 
 

Laguiole En Aubrac in verschillende houtsoorten - Leeuwin.nl

 

 

 

 

 

 
 


Laguiole En Aubrac
in onze webshop
serviezenhuis.com

 

Handgemaakt

Bij Laguiole en Aubrac wordt ieder mes door een persoon gemaakt. In de bovenkant van het lemmet wordt een kenmerkende gestanste handtekening aangebracht, zodat letterlijk te zien is, of het mes gemaakt is door Jean, Didier of Alain. De heren van En Aubrac nemen daarmee persoonlijk de verantwoordelijkheid voor het produceren van een goed mes!

Maar ze werken ook systematisch: Het bouwschema van een Laguiole En Aubrac mes - Leeuwin.nl een Laguiole En Aubrac mes bestaat uit vele verschillende onderdelen.

Er zijn drie belangrijke soorten Laguiole messen:

  • Traditioneel Laguiole zakmes: inklapbaar, het lemmet klapt naar binnen toe de greep in.

  • Laguiole zakmes met kurkentrekker - een luxe kelnermes.

  • Laguiole tafelmes: de meestverkochte variant bij Leeuwin's Serviezenhuis. Doordat het mes niet hoeft in te klappen, kan het heft een andere vorm krijgen en prettiger in de hand liggen. De uitstraling wordt zo nog wat chiquer.

Echtheid

Een Laguiole mes is te herkennen aan diverse kenmerken van echtheid. Zo staat op het lemmet van een 'echte' altijd een hoofdletter L, in een cirkel. Ook het gestileerde bijtje dat op de krop (overgang tussen lemmet en heft) zit is een teken van echtheid.

De meerwaarde van Laguiole En Aubrac is de hoogwaardigheid van materiaal en afwerking. Zo zijn de lemetten van de messen zeer dik en van zeer zuiver messenstaal gemaakt. Het beslag wordt met de hand afgewerkt.

Modellen

Naast de genoemde messen bestaat het programma ook uit speciale kelnersmessen en zijn er ook kaasmessen leverbaar.

Het assortiment kent vele materialen. Er worden zo'n tien verschillende houtsoorten gebruikt, en daarnaast worden ook hoorn, versteend hout en zelfs archeologisch mammoetivoor gebruikt. Ook zijn er speciale edities met high-tech kunststoffen en metalen.