![]() |
|||||||||||||||
|
|
||||||||||||||
|
Laguiole En Aubrac |
||||||||||||||
|
Handgemaakt Bij Laguiole en Aubrac wordt ieder mes door een persoon gemaakt. In de bovenkant van het lemmet wordt een kenmerkende gestanste handtekening aangebracht, zodat letterlijk te zien is, of het mes gemaakt is door Jean, Didier of Alain. De heren van En Aubrac nemen daarmee persoonlijk de verantwoordelijkheid voor het produceren van een goed mes!
Maar ze werken ook
systematisch:
Er zijn drie belangrijke soorten Laguiole messen:
Echtheid Een Laguiole mes is te herkennen aan diverse kenmerken van echtheid. Zo staat op het lemmet van een 'echte' altijd een hoofdletter L, in een cirkel. Ook het gestileerde bijtje dat op de krop (overgang tussen lemmet en heft) zit is een teken van echtheid. De meerwaarde van Laguiole En Aubrac is de hoogwaardigheid van materiaal en afwerking. Zo zijn de lemetten van de messen zeer dik en van zeer zuiver messenstaal gemaakt. Het beslag wordt met de hand afgewerkt. Modellen Naast de genoemde messen bestaat het programma ook uit speciale kelnersmessen en zijn er ook kaasmessen leverbaar. Het assortiment kent vele materialen. Er worden zo'n tien verschillende houtsoorten gebruikt, en daarnaast worden ook hoorn, versteend hout en zelfs archeologisch mammoetivoor gebruikt. Ook zijn er speciale edities met high-tech kunststoffen en metalen.
|