In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 
   

 

Het originele Delfts Blauw*

*Handbeschilderde producten van de Koninklijke Porceleyne Fles wordt uitsluitend op speciale bestelling geleverd. Daaraan kunnen orderkosten verbonden zijn.
 

 
 

De Koninklijke Porceleyne Fles is de oudste Nederlandse fabriek van handgemaakt en handgeschilderd Delfts aardewerk. Het Delftse aardewerk is speciaal, het wordt gebakken bij extra hoge temperaturen, om een hogere dichtheid en sterkte te krijgen.


Royal Delft/De Porceleyne Fles in onze webshop
serviezenhuis.com
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Een kastkom, aan binnen- en buitenzijde gedecoreerdPorceleyne Fles is in 1653 opgericht en is de enige overgebleven fabrikant uit Delft zelf, alle anderen zijn opgeheven of producten in het buitenland gaan produceren. Zenith was de laatste concurrent van de Porceleyne Fles, maar bestaat inmiddels ook al vele jaren niet meer. Dit merk werd ook vele jaren bij Leeuwin's Serviezenhuis verkocht.

Overigens: De Koninklijke Porceleyne Fles is het oudste nog steeds verhandelde beursaandeel ter wereld. Het merk staat ook wel bekend onder de naam Royal Delft.

Servies van De Porceleyne Fles

Het is mogelijk, om je tafel te dekken met het handbeschilderde serviesgoed van de Porceleyne Fles. Er zijn borden en kop en schotels en schalen die normaal te gebruiken zijn, hoewel het natuurlijk een exclusieve gedekte tafel zal zijn. Daarnaast is er meer regulier serviesgoed, zoals uit designcollectie BlueD1653.

Geschenken van De Porceleyne Fles

Bij Leeuwin's Serviezenhuis zijn vooral wandborden en diverse kleine geschenken in Delfts Blauw in voorraad. Op bestelling zijn er ook vele andere producten. Er worden zelfs reusachtige tulpenvazen geleverd - met voor iedere bloem een apart tuitje.

Er zijn een aantal verschillende collecties:

Delfts Blauw

De meest bekende en uitgebreide collectie, met vele tientallen artikelen. Er zijn vazen, borden, schalen, kaststellen en nog veel meer. Met decors in vele stijlen.

Modern

De Koninklijke Porceleyne Fles nodigt Nederlandse kunstenaars uit om collecties of enkele artikelen te ontwerpen. Actueel is de Blue D1653 collectie, die tegen aantrekkelijker prijzen en met moderne vormgeving een heel nieuw publiek aanspreekt.

Naast deze collectie zijn er ook limited edition kunstprojecten. Met beide reeksen houdt de Porceleyne Fles vakmanschap en creativiteit levend!

Polychroom

Vergelijkbaar met Delfts Blauw, maar veel kleurrijker.

Specials

Een bord voor een jubileum, een geboortebord, of een zeer exclusieve serie in polychroom van 50 stuks - alsof de reguliere collectie nog niet genoeg is, is het mogelijk je eigen stuk Delfts aardewerk in huis te halen - of cadeau te geven.

Ook voor kinderen zijn er leuke artikelen te krijgen!

(Bron: Catalogus, Koninklijke Porceleyne Fles, 2005)