In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 

 

 


Wedgwood - Leeuwin's Serviezenhuis

 

Wedgwood Gio - Leeuwin's Serviezenhuis

 

 

 

 

 

Jasper Conran Chinoiserie - pracht in Bone China uitgevoerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wedgwood is een wereldleider op het gebied van tafelserviezen. Ontwerp, kwaliteit en vakmanschap staan sinds de oprichting hoog in het vaandel; een traditierijk Engels bedrijf van 1759. Wedgwood is ontzettend Engels. Maar er worden steeds meer wereldberoemde internationale ontwerpers ingehuurd om dit klassieke merk ook modern te houden. Ook de steeds preciezere productiemethodes maken Wedgwood tot een bedrijf van deze tijd.

Oprichter Josiah Wedgwood staat ook wel bekend als de 'Father of English Potters', maar Wedgwood is wel een bedrijf met een traditie van modernisering en ontwikkeling. Dat begon als vanzelf met de ontwikkeling van het typische roomkleurige aardewerk dat later Queen's Ware zou gaan heten, door de goedkeuring van koningin Charlotte. Queen's Ware is inmiddels vrijwel uit het Wedgwood assortiment verdwenen.

Latere ontwikkelingen zijn onder andere Black Basalt, diepzwart aardewerk dat door zijn hoge dichtheid slechts door Porcelaine Noire wordt overtroffen, en het beroemde Jasper Ware, dat vooral in lichtblauw met witte opgelegde decoratie wordt geproduceerd. Deze beide aardewerksoorten zijn de basis van een reeks uiterst luxueuze geschenken. Josiah Wedgwood zelf was zowat geobsedeerd door de mogelijkheden die Jasper Ware hem bood voor de productie van sierobjecten en beeltenissen.

Vroeg in de 19e eeuw slaagde Wedgwood voor een volgende bekwaamheidsproeve: ze maakten Bone China porselein, de hardste porseleinsoort met de creme-transparante witkleur. Door de toevoeging van beenderas is dit porselein extreem bestand tegen druk - er kan een bus op 6 kopjes staan! de meeste Wedgwood producten zijn tegenwoordig van dit "edelporselein" gemaakt.

Wedgwood is groot in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten, Japan en natuurlijk het Verenigd Koninkrijk is Wedgwood een befaamd merk. Als deel van de Fiskars groep staat het merk op een stevige basis.

Serviezen van Wedgwood

De Wedgwood serviezen zijn uitgebreid, zodat je zelf je servies kunt samenstellen. Wedgwood serviezen zijn zonder uitzondering zeer eigen, unieke modellen. Glad en strak of uitgebreid gedecoreerd, je kan alle kanten op.


Geschenken van Wedgwood

Laat Wedgwood je verrassen. De uitgebreide geschenkencollectie helpt je huis mooier te worden - of dat van degene aan wie je een cadeau geeft.

 

 
   

Wedgwood - Leeuwin's Serviezenhuis bij