In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 


 Sitemap Leeuwin.nl

 


Le Creuset

 
 

 

 

 

 

 

 

Onze Le Creuset afdeling - Leeuwin.nl

Onze Le Creuset afdeling - Leeuwin.nl


Van huis uit: gietijzer

Le Creuset is de bekendste fabrikant van gietijzeren pannen. Dat komt door hun lange geschiedenis, door hun uitgebreide programma met vele maten, kleuren en speciale varianten. En ook door kwaliteit: samen met concurrent Staub kiest deze fabriek voor zeer hoge kwaliteit ijzererts en dat is nu eenmaal de basis van het hele product. Goede ijzererts betekent een sterkere pan en een gelijkmatiger verwarming van je eten.

Er zijn ovale en ronde braadpannen en ook speciale pannen voor grillen of bakken. Je kunt zo je maaltijden beter bereiden, en dat mag ook buiten de Franse keuken om: van risotto tot tempura, het kan met gietijzer.
Rood is de best gesorteerde kleur van Le Creuset, glanzend uitgevoerd. Kies je voor de 'industriële look' dan is er de mat zwarte uitvoering, met een grovere structuur aan binnen- en buitenkant.

Waarom kies je voor een Le Creuset gietijzeren pan? Omdat je een perfect bak- of braadresultaat wilt. Of misschien omdat je het gewoon een schitterende pan vind. Er zijn veel varianten beschikbaar, zodat je altijd de goede keuze kunt maken. En kijk ook eens naar de bijpassende stalen fluitketels!


Meer over pannen:

Over de constructie van pannen

Over het bereiden van je eten

 

   

Innovatief: koekenpannen & kookpannen

Koekenpannen met anti-aanbaklaag gaan meestal wel een paar jaar mee. En sommige houden het zelfs tien jaar of iets meer vol. Le Creuset zag dus een gat in de markt: koekenpannen met een anti-kleeflaag en een extra lange levensduur. De collectie heet Les Forgées en heeft een uiterst solide constructie.

Ook met Les Forgées kan je, in de Le Creuset traditie, alle kanten op: wokken, bakken, braden. Met glazen deksels met een stevige metalen rand heb je een combinatie van gebruiksgemak tijdens het koken, bij het opdienen en bij het schoonmaken.

Le Creuset Les Forgées - Leeuwin.nlLe Creuset Les Forgées - Leeuwin.nl

Omdat het gevraagd werd: aardewerk

Van de klanten kreeg Le Creuset verzoekjes over aardewerken ovenschalen en bakvormen. Dus hebben ze dat ontwikkeld en nu is er, in een heleboel verschillende kleuren, een uitgebreide aardewerkcollectie. Een theepot, verschillende maten bekers en heel veel ovenschalen. Een kleurrijk en uitgebreid verzoeknummer!

Le Creuset Screwpull - Leeuwin.nlDat kwam langs: kurkentrekkers

De beste kurkentrekker van de wereld komt van Screwpull. En dat merk maakt sinds 1991 deel uit van de Le Creuset groep. Een overname die mogelijk was voor Le Creuset en dat was een buitenkans die men niet kon laten liggen. Voor sommige mensen is Screwpull zelfs een synoniem voor een kurkentrekker, maar tegenwoordig neemt juist de merknaam Le Creuset ook bij de kurkentrekkers een grotere plaats in. Bij dezelfde hoge kwaliteit, natuurlijk.

Screwpull heeft het 'lever-model' (hefboom model) kurkentrekker ontwikkeld. Deze revolutionaire kurkentrekker is inmiddels vaak gekopieerd, maar Screwpull is steeds voorop gebleven, door verbeteringen aan de schroefdraad (een schroefdraad gaat inmiddels zo'n 2000 echte kurken mee en is ook geschikt voor kunststof kurken). Er zijn diverse varianten van de lever-kurkentrekkers beschikbaar, inclusief enkele design-exemplaren.

Toch liever een wat simpeler model? Ook die hebben de van een anti-kleeflaag voorziene schroefdraad. En ook die zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. Maar dan tegen een lagere prijs en in een compacter formaat.

Ook deel van de Screwpull collectie van Le Creuset zijn andere wijnaccessoires, voor het koelen van de wijn of voor het tijdelijk afsluiten van een fles.

Samenvattend kan je bij Le Creuset dus goed terecht voor allerlei zaken voor je keuken, maar ook steeds meer voor in je woonkamer of aan tafel:

Anti-aanbak koekenpannen, hapjespannen en woks met extra lange levensduur

Gietijzeren braadpannen en grillplaten

Ovenschalen en andere bakproducten

Fluitketels en bijpassende bekercollectie in drie maten en in vele kleuren

De beste kurkentrekkers en wijnaccessoires

De informatie is deels ontleend aan http://www.lecreuset.nl/Het-Merk/Geschiedenis/ (juli 2013)