In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 


 Sitemap Leeuwin.nl

 

bij

 

 

 

 

 

 

 

Het merk IIttala

Uit Finland. Nee, niet Italië, FINLAND. Dit Finse glasmerk heeft de manier waarop glaswerk eruit ziet sinds de 20e eeuw bepaald. De samenwerking met vooraanstaande ontwerpers is de basis, een uitgebreide collectie modern glas en moderne klassiekers is het resultaat.

 

Het NIEUWE IIttala

IIttala is hernieuwd de 21e eeuw binnengestapt: IIttala biedt nu ook serviezen, pannen, bestek en woonaccessoires. Alles modern, eenvoudig en in een internationale stijl.

 

Servies van IIttala, IIttala ARABIA en IIttala Rörstrand

De serviezen van IIttala zijn in drie collecties verdeeld. Allereerst is er de IIttala serviescollectie. Deze is gebouwd rondom het beroemde Teema servies, dat voorheen onder de merknaam Arabia verkocht werd. Naast Teema zijn er altijd diverse andere series verkrijgbaar, die op zichzelf of in combinaties geleverd kunnen worden.

IIttala brengt ook jaarlijks of zelfs ieder half jaar artikelen uit die bij de series passen, maar die ook in het zomer- of winterseizoen passen en soms spannende decors of kleuren bieden. Deze series zijn tijdelijk verkrijgbaar of worden bijvoorbeeld twee keer per jaar geproduceerd. Zo blijft IIttala altijd actueel, nieuw en modieus, maar tegelijkertijd zijn de artikelen gericht op een lang leven, met duurzaamheid in het achterhoofd.

Zie voor de andere IIttala serviescollecties de pagina's van Arabia en Rörstrand.

 

Glaswerk van IIttala

Bij Leeuwin's Serviezenhuis is een flink deel van de iittala collectie leverbaar. Glasseries van onder anderen Tapio Wirkkala, Aino Aalto en Heikki Orvola zijn een regulier onderdeel van onze collectie.

Met name in bekerglazen heeft iittala altijd een ruime keuze. De heldere vormgeving met het vooral originele design is opvallend. IIttala is waarschijnlijk de meest geïmiteerde glasfabriek omdat veel van hun ontwerpen uitblinken in praktisch gemak. Een iittala glas is het origineel!

 

Geschenken van IIttala

Van Alvar Aalto is 's werelds beroemdste glazen vaas. Deze unieke vazenserie valt op door zijn kokervorm in de hoogte gecombineerd met een onregelmatige, organische vorm in de breedte. Van klein tot groot, helder of gekleurd, een uniek geschenk.

           

Ook de Toikka Birds zijn een bijzonder cadeau. Per stuk kost het maken van een vogel vele dagen arbeid - en ze zijn allemaal anders, een echt teken van handwerk.

Verder zijn er nog diverse andere glazen en serviesonderdelen die een mooi geschenk kunnen zijn, vazen, schenkkannen, champagneflûtes enzovoorts. 

 

Bestek van IIttala

Eenvoud is het belangrijkst in het bestekgamma van iittala. Sommige bestekken hebben wel wat extra's, zoals een flessenopener en een taartschep, andere zijn sec dinercouverts met een enkel extra deel.

Bestek bij iittala is eenvoud, makkelijke keuzes en artikelen vooral dubbel gebruiken. Geen opsmuk dus.

 

 

 

 
   

 
     
   

 
   

Contact        

Relatiegeschenken

Merkenindex