In English

  E-mail
 
Webshop Nieuws Aanbiedingen Profiel Leeuwin's Serviezenhuis Cadeaulijsten
&
trouwen
Online cadeaulijst Lampe
Berger
 


Sitemap Leeuwin.nl

 

 

Rosenthal

De Innovator voor de Gedekte Tafel

 
   

 

 

 
   

Rosenthal is een wereldberoemde fabrikant van porseleinen tafelartikelen, geschenken, en kristal. De wortels van het bedrijf liggen in het stadje Selb, dat is uitgegroeid tot de porseleinhoofdstad van Duitsland. ŮDe geschiedenis van Rosenthal


Rosenthal in onze webshop
serviezenhuis.com


 
 

 

 

 

 

Rosenthal TAC Gropius theepot - de beroemdste theepot, al tientallen jaren in productie

 

 

 

 

 

 

'Vliegende schotel' pastabord uit de serie In.gredienti

 

 

 

 

Andy Warhol: Marilyn Monroe collectie

 

 

 

 

Rosenthal heeft uitsluitend hoogwaardige producten in mooie materialen, waaronder het unieke porcelaine noir. Het witte porselein van Rosenthal is meestal in een heldere witkleur uitgevoerd, zonder ┤grijze┤ waas.

Serviezen van Rosenthal

Rosenthal biedt serviezen in drie merkcollecties:

Rosenthal Studio-Linie

met innoverende producten van 1960 tot de toekomst

Rosenthal Classic

met originele ontwerpen uit de 19e eeuw, maar ook modern-klassieke producten uit het Rosenthal Design Centre

Rosenthal Versace

weelderig gedecoreerde serviezen en geschenken met Italiaanse hartstocht, maar in degelijke Duitse kwaliteit

De Rosenthal Studio-Linie is het meest invloedrijke porseleinmerk van na 1960. Vierkant serviesgoed, combinaties met staal en ovenvast porselein werden voor het eerst in porselein gebracht door Rosenthal Studio-Linie.

Ze hebben er dan ook de ontwerpers wel voor ingehuurd. Enkele van de topnamen zijn Timo Sarpaneva, Henry Moore, Raymond Loewy, Tapio Wirkkala, Mario Bellini, Salvador Dali, Roy Lichtenstein en Walter Gropius, de grondlegger van het Bauhaus. Bj°rn Wiinblad, Piero Fornasetti, Ottmar Alt en Gianni Versace kregen zelfs hun eigen collectie.

En wat is modern eigenlijk? Soms is het ontzettend speels, kinderserviesgoed dat ook voor volwassenen bedoeld is, andere keren is het puur, zuiver en strak esthetisch ontwerp.

En klassiek? Dat kan vol met gouden lijnen en bloemetjes zijn, maar ook wit met een reliŰf van gegolfde ranken.

Rosenthal serviezen zijn uitgebreid, zodat je geen artikelen tekort komt. Bovendien is binnen de Studio-Linie en Versace collectie de witkleur van het porselein altijd gelijk: kraakhelder wit. Zo kan je van verschillende serviezen je eigen ideaal gedekte tafel maken.

Dus wat je ook wilt, Rosenthal biedt je voor bijna iedere te bedenken stijl een servies. De collectie is enorm, groter zelfs dan die van merken als Villeroy & Boch of Wedgwood.

 

 
 

 

Rosenthal Fuga - kristallen wijnglazen

 

Glaswerk van Rosenthal

De succesvolle merken "Rosenthal Studio-Linie" en "Rosenthal Classic" bieden je moderne, stijlvolle serviesontwerpen die altijd gericht zijn op elegantie en functionaliteit. Dat geldt voor porselein, maar ook voor glaswerk.

De collectie glaswerk bestaat uit enkele moderne klassiekers - hypermoderne ontwerpen uit de jaren zestig en nog steeds in bijna ongewijzigde productie. Daarnaast zijn er meer recente ontwerpen en vele fraaie geschenken. Ook gedecoreerd glaswerk met fijne slijpsels of volle kleuren wordt voor Rosenthal ontworpen.

Kwaliteit is ook bij Rosenthal glaswerk van primair belang: liever een hogere prijs, dan een lagere kwaliteit, is het uitgangspunt. Veel series zijn zelfs mondgeblazen en zo kan de drinkrand nog fijner zijn.

 

Geschenken van Rosenthal

Rosenthal biedt je verzamelseries, zoals een enorme collectie espressokop & schotels met verschillende decors. De Andy Warhol collectie is een erg beeldende collectie met nieuwe glazen en porseleinen artikelen. De productie vindt plaats met een officiŰle licentie van de Andy Warhol Foundation.

Voor porseleinen vazen en schalen is Rosenthal ook de fabriek met een grote collectie, dus veel keus.

Verder produceert Rosenthal diverse gelimiteerde of jaarlijkse edities, zoals glazen objecten in series van slechts 49 of 99 stuks. Bij Leeuwin's Serviezenhuis vind je daarvan ook enkele fraaie voorbeelden.

 

ŮDe geschiedenis van Rosenthal